Eilen mentiin kaverille juhlistamaan hänen 18 vuotis päiväänsä. Oli aivan huippuhehkeää. Siinähän se päivä meni syödessä ja aurinkoa ottaessa. Illemmalla lähdettiin vuokraamaan leffaa, mukaan lähti kolme, joten yölle riittäisi katsomista. Palattiin kaverille rannankautta, jossa hörpittiin yhdet siiderit. Aurinko paistoi ihanan lämpimästi. Tarkoitus ei ollut vetää 'emä kännejä' illan aikana, eikä tähän onneksi päädyttykään. Muutamien siiderien voimin tuijoteltiin sitten leffat. Hauskaa oli.
Kaveri laittaa aivan uskomattoman hyvää ruokaa.. Kakku oli aivan suussa sulavaa ja kasvispiirakka jotain niin ihanaa etten pysty kuvailemaan. Itse täytän vuosia ensi viikonloppuna, ja hän ystävällisesti kertoi tämän huippuihanan piiraan salaisuudet minulle <3. Aivan taivaallista, ja minähän en tykännyt oliiveista... Katsotaan sitten millaista tämä tyttö saa taiottua. Avukseni tosin pitäisi tulla eräs toinen kasvisruokien asian tuntia, saa nähdä jääkö kaikki lihan leikkuu minulle.
Tänään sen jälkeen kun puolilta päivin selvisin kotiin, raahauduin lapioimaan kirjaimellisesti pari kottarillista paskaa. Se loppujen lopuksi on aina yhtä rentouttavaa. Kantavana oleva tamma taitaa vedellä viimeisiään, eli kohta olisi perheen lisäystä tiedossa. Toivotaan, että syntyy terve varsa. Eipä sillä tosin mikään kiire olisi tulla. Minullehan se vain lisätyötä teettäisi...


Lomaa odotan innolla. Ranteet ja muutenkin kädet ovat kipeät, turvoksissa ja mustelmilla. Työn teko on rankkaa, muistakaa se lapset kun kitisette rahaa. Eipä sillä, kyllä tämän hetkinen kesätyöpaikkani voittaa viime vuotisen 100-0.
Kaupungilla olin siis viime kesänä pesemässä ikkunoita. Ei jumatsivale, maksoivat tyyliin 3€ per tunti ja työ oli helvetin raskasta. Silloin oli kyllä kädet kanssa kovilla. Mutta nyt ei sentään tarvitse kiikkua puoliksi ulkona kolmoskerroksessa. Onneksi mukava työkaveri pelasti viimekesäni.
Viikon olen nyt siis ollut eräässä paikallisessa firmassa töissä. Tekevät erinäisiä kuomuja niin autoihin kuin veneisiin. Viime ja toissa talvina olen kiireapulaisena koulun ohella käynyt myös siellä töissä, eli tuttupaikka. Nyt vain osasto on toinen. Tämä tyttö on nyt virallisesti ja kirjaimellisesti metallinaisia, ei enää vaan musiikillisesti. Pääsin siis kahden miehen kanssa työskentelemään. Ruuvaan ruuveja irti ja kiinni, poraan poralla, kannan painavia laatikoita, rautaputkia, teen listoja ja liukuja ymsymsyms....
Vielä ainakin seuraavan viikon olen. Täytyy sitten katsoa vieläkö ukot keksivät jotain tekemistä minulle. Välillä tuntuu ettei mitään tähdellistä tekemistä meinaa millään irrota. Silloin saattaa vain istuskella pikkuhetken. Mutta mikäs siinä, seuraavassa sekunnissa saattaa tulla jumalaton kiire ja sitten sitä ollaankin ihan hukassa :D . Mutta joo. Ainakin opiskelijan rahapussi pullistuu!
Hyvää kesää!


Ps. 18 päivää Tuskaan!!!