1784836.jpg

Viime talvena tökkäsin, lähinnä vitsillä liian vanhoja basilikan siemeniä (jotka löysin kaapista) lasiseen kukkapurkkiin. Jotenkin myustisesti ne alkoivat elää, ja kasvoivat kohtalaisen isoiksi... Kuitenkin samanlaisella mystisellä tavalla ne myös kuolivat jossain välissä talvea -.-' oliko syynä sitten auringon puute vaiko mikä...?
Aikaisin alkukeväällä päätin kuitenkin innostuksissani, että tänän kesänä tämän tytön yrttitarha muuten onnistuu. Kylvin kaikki aluksi 'istutus purkkeihin' joista siirsin ne alku kesästä saviruukkuihin
Kolmeen purkkiin tuli basilikaa, ja kahteen sellaista tummempaa versiota 'Dark Opal'. Tummemmat ovat kasvaneet tosi huonosti.. Toisin kuin tuossa kuvassakin edessä näkyvät 'normaalit' vihreät. Kahteen laitoin maustekirveliä. Rehottaa nyt älyttömänä pusikkona... Sitruunamelissa yhdessä purkissa (kuvassa reunimmainen vasemmalla) ja myös paprikat pääsivät kahteen eri purkkiin. En sitten tiedä, oliko tarkoitus kasvattaa vain lehtiä,,, vai tuleeko niitä paprikoita joskus...? Kylvin myös ryytisalviaa, mutta se ei oikeen innostunut kasvamis ideasta..
Toissapäivänä keräsin mm. basilikaa, maustekirveliä ja sitruunamelissaa säilöön pakkaseen. Ajattelin, että pakastan sitruunamelissan, mutta basilikaan ja maustekirveliin voisin kokeilla kuivatusta. Ja toivoisin tietenkin, että saisin yrtit jatkamaan kasvuaan myös sisätiloissa.. Ainakin se yksi basilika aika pitkään jaksoi silloin talvella :D. Katsotaan miten käy.
Jos jollakin on ideoita, mitä kaikkea muuta voisin kokeilla ensikesänä, niin otan ehdotuksia mielelläni vastaan :).

Näiltä sivuilta löytyy paljon hyödyllistä tietoa kaikille yrteistä kiinnostuneille. Mm. hyvät keräysohjeet, ja lajitietoa. Myös kerrottu yrttien parantavista vaikutuksista!
http://www.yrttitarha.com

Aijoo.. Hyvää huomenta kaikki.