Vettä sataa.. Tosi kiva. Joka paikka on märkä ja kaikki vaatteet kastuu kun edes hetkeksi astuu ulos ovesta. Koiralla on pissihätä. Se vaeltaa ympäri taloa ja tuijottaa jokaista silmiin anovasti 'Vie mut ulos'-katseellaan. Kukaan ei jaksa -- kukaan ei kehtaa.. Kova kohtalo maailman suloisimmalla otuksella.
Vietin tänään puolisen päivää tallilla. Kaverin kanssa tuijoteltiin varsaa. Mikäs siinä pällistellessä, suloinen otus kuitenkin kyseessä. Kopin lattialla istumisen keskeytti ratsastustunti. Oikealle aivan liian jäykkä hevonen, jolla arvatenkin sateen vuoksi oli aivan liian paljon virtaa.. Avotaivutukset.. Melkein ympyrän muotoiset laukka ympyrät. Good girl. Päin vittua, kuten eilenkin, hui hai!
Varsan purukalustoon alkaa muodostua hampaita, tai sitten se alkaa vasta pikkuhiljaa oppia käyttämään niitä. Irrotin juomakuppia seinästä kun tunsin terävät alligaattorin hampaat persauksessani. Ulinaahan siitä syntyi, mutta minkäs teet.
Potkiakin se osaa nykyään. Tai no.. Voiko alle viikon ikäisen rääpäleen pukittelu yrityksiä sanoa potkimiseksi. Yksi aika hyvä onnistui tulemaan tänään, valitettavasti se oli suunnattu otsaani. Onneksi kuitenkaan ei osunut. Siinähän tämäkin päivä olisi mukavasti kulunut, hoidellessa otsaa, ja uikutellessa kuinka sattuu. Joten ehkä ihan hyvä, että varsan potkut ovat vasta harjoittelutasolla.
Kopin pohjalla oli purun lisäksi olkia. Onhan niitä ollut nyt koko varsan elämässä olon ajan. Saa onnellisena köllötellä olkipedillä. Äiti vaan oli jostain saanut päähänsä kuinka herkkua oljet ovat. Onnellisena se sitten hamuili herkkuja pitkin lattiaa. Noh, ainahan sinne sen verran jää, että on pehmoinen nukkua.
On se emällä helppoa nyt! Herkkuja survotaan joka kolosta. Omenoita ja vihreää heinää kannetaan lähes jatkuvasti. Ainut mitä täytyy kestää, on sen riiviön terävät hampaat tississä. Tänään kuului oikein kaunis vinkaisu emästä, kun rimppakinttu tarrasi selvästi äkäisemmin hampaillaan. Hieno poika siitä tulee, usko pois vaan mamma. Ja mitäpä sitä ei äiti lapseltaan kestäisi! Verta vuotava nenäkään potkun osumisen jälkeen ei tuota minkään sorttisia ongelmia, kun vain saa rapsutella omaa pikkuistaan. Siinähän se sadepäivä mukavasti meneekin.

Joo.. Hepostelu tarinointia. Minkäs sille voi jos tuollainen rääpäle vie koko sydämen. Yritän laittaa kuvia. Eilisessä kirjoituksessa emän kuva, ennen varsan tuloa.