AIVOT HEI!!! ONKS NÄKYNY??!? HÄVITIN OMANI!?!?


OSTETAAN AIVOT, alle 20€ kiitos.


Tein tänään jotain jokseenkin typerää. Siis jos ajattelee asiaa siltä kantilta, että olen opiskelia, jolla ei ole tuloja, mutta menoja kyllä senkin edestä. Okei okei, raadoin koko kesäkuun töissä, mutta silti. Arvatkaa vaan, onko niitä rahoja enää sitten tallella talvella, kun tarvitsisi... Unelma korkeentaan niistä jäljellä.
Niin, siis innokkaana luonnonsuojelijana liityin sitten tänään Suomen luonnonsuojelu yhdistykseen. Oikein mukava, kohtelias mies sai toisella kimppuuni hyökkäys (:D) kerralla minut kertomaan sulavasti nimeni ja osoitteeni. Noh, jotain 'hyvää' sentään. En muistanut tilinumeroani, joten lupasivat soitella myöhemmin ja kysellä sen. Suoraveloituksena lähtisi tililtä 5 euroa kuukaudessa. Pikku summa, mikäs siinä.
Kun sitten hetken olin miettinyt tätä hyvän asian puolesta tekemääni sioitusta tajusin olleeni jonkin verran typerä. Mistäs tempaisen tuollaiset summat rahaa, taikka kuinkas irtisanoudun touhusta ilman verkkopankkitunnuksia? Joo.. Eikun häntä koipien välissä kotiin kertomaan mammalle mokailut. Vajaa kuukausi täysi-ikäisenä, ja olen jo heittelemässä rahani taivaan tuuliin norpille. Eipä sillä, mielelläni antaisin kaikki rahani niille elukoille, jotka niitä tarvitsevat ja söisin itse sammalta... Mutta talvella voi tulla kylmä. Täytyy siis varmaan perua tuo juttu kun soittelevat siitä tilinumerosta..
Isä ja äiti meinaavat muutenkin tulla hulluksi kanssani. Ei siinä mitään, että julisteet puhuvat hiljaista kieltään, radikaalilla tavalla, siitä kuinka vastaan olen mm. eläinkokeita ja ilmaston muutosta. Olen siis onnistunut tunkemaan niitä huoneeni oveen, että varmasti saan kaikki meillä käyvät ihmiset huomaamaan, että 'ilmaston muutos on täällä tänään.. Jos sun lapses on elossa vuonna 2030 käsivarres on palmuja' -Maj Karma.
Olen alkanut vihjailla porukoille kompostista, myönteistä hymähtelyä on ollut ilmassa, joten elättelen toiveita. Kierrätyksen jäämisestä olen urputtanut viimeisen vuoden. Täytyy siis ottaa ohjat omiin käsiin, ja tehdä vihdoinkin ne astiat maitopurkeille ja tölkeille. Ajattelin että ihan hyvin voisin vaikka itse käydä viemässä ne keräyspisteeseen, jos porukat ei 'jaksa'.. Pullot ja juomatölkit tottakai kierrätetään, samoin lehdet. Maitopurkkeja ei muka sen takia 'kun roskis jää aina puoliksi tyhjäksi'... -.-' Paska puhetta sanon ma.
Käytän myös oikeastaan aina julkistaliikennettä. En näe mitään järkeä siinä, että matkan jonka voi kulkea bussilla tai junalla, kulkisin omalla autolla. En ole koskaan matkustanut lentokoneessa, ja tiedän myös sen saastuttavan ja tuhoavan ilmakehää sen verran paljon, ettei ole suurta hinkuakaan. Koko kesän, ja oikeastaan lumen tuloihin asti tarkoituksena on kulkea pyörällä. Olen varmaan ottanut liikaa mallia naapurin tätistä, joka muuten pyöräilee, satoi tai paistoi. Sen verran innokkaana lähdin toissapäivänä kaverin luokse, lähemmäs 17kilometriä, tihkusateessa vettäpitävät ulkoiluvaatteet päällä.. Ei siinä olisi koulukaverit tunnistaneet, ja kaverillakin teki tiukkaa! Tätä tyttöä harvoin näkee urheiluvaatteissa!
En tavallaan näe mitään järkeä sille, että olen aloittamassa autokoulun. TAI SIIS!!! *köh köh* Isäni alkaa opettaa minua, kun nyt vaan pääsisi tämän kahden kuukauden odottelun jälkeen sinne kirjallisiin. Taas sama tilanne, puhetta kyllä löytyy, mutta teot on vielä kesken :D. Ei tavallaan ole omasta takaa mitään suurta intoa ajaa sitä korttia. Kun en välttämättä edes halua autoa ikinä. Elän onnellisena pyöräillen ja maksaen järkyttävän kalliita bussi maksuja, terkkuja kuopion liikenteelle, teille tulee opiskelijoiden ruokarahat!!! Hommaisivat vaikka mainoksia bussien kylkeen, ei ne logot nyt niin hianot ole...
Nojoo.. Jätän tosiaan nuo yhdistykset vielä tällä hetkellä pärjäämään ilman minua. Kun saan ensin omat rahatilanteeni ja tuloni kohdalleen, lupaan kyllä harkita ja hyvin suurella todennäköisyydellä liittyä sitten. Maksan kerralla enemmän ja otan sen 5,50 kuussa. Vitsi vitsinä. Hyvää työtä tekevät, ja ärsyttää kun en voi olla avuksi.

Mistä muuten noita kerääjiä nyt on taas sikiänyt? Tuntuu, että joka kolosta tunkee, 'liity tähän, liity tähän'. Ei siinä sinällään mitään pahaa, kuuntelen mielelläni ja vertailen mitä paikkoja on jolla voin pelastaa tämän kaltoin kohdellun maailman. Pelkään vaan pahoin, että useilla ihmisillä voi kärähtää hihat asian kanssa. Siis ymmärrän järkyttävän hyvin niitä, joilla menee hermot siihen, että parhaillimmaan kotiovelle (kuten eilen...) tuppaa ihmisiä kysymään haluatko liittyä siihen ja siihen. Toisaalta minusta se oli ihan piristävää, ja katsotaan tosiaan myöhemmin josko unisef olisi se minun tieni pelastaa hätää näkevät pikkuiset. (Suosittelen muuten kaikille joilla on vähänkin ylimääräistä, 80% lahjoittamastasi rahasummasta menee suoraan kehitysmaiden lasten auttamiseen, eli aika paljon..)
Tuntuu, että paljon on järjestöjä joiden avulla voisi auttaa, mutta tietoa liian vähän. Olisi tärkeää saada erilaisten yhdistysten ihmisiä mediaan kertomaan mahdollisuuksista. Sillä kuinka monta ihmistä tuokin herra,  jonka kanssa keskustelin tänään, saa oikeasti miettimään luonnon tilaamme. Ystäväni on ollut minun tieni. Hänen välillä jopa saarnamaiset selityksensä siitä, kuinka perseellään kaikki on. Ja olen niin helvetin kiitollinen hänelle, (emmi <3 ) ettei mitään rajaa. Sen lisäksi, että itämeri alkaa pikkuhiljaa kuolla, ja järvet rehevöityä umpeen, tapahtuu paljon sellaisia asioita, joita emme välttämättä saa tietoomme asti. POLIITIKOT JA MUUT PÄÄTTÄJÄT PLIIS, KERTOKAA TOTUUS!! Välillä olisi kiva kuulla se muiltakin, kuin niiltä jotka ovat äärivastustajia.


Kannattaa oikeasti viettää se kymmenen minuuttia miettien mikä olisi SINUN juuri SINUN tapasi pelastaa maailma. Minun tapani ei ole lahjoittaa rahaa, kuten ei varmasti monen muunkaan. Loppujen lopuksi, se ei ole suuri vaiva kerätä ne maitotölkit, ja mehu purkit. Käyttää kaupassa joko kangaskassia, taikka niitä vanhoja muovipusseja. Kerätä koiran kakat hajoavaan pussiin, taikka sammuttaa valot huoneesta jossa ei ole ja televisio kun sitä ei katso.
Vielä tällainen porkkana sinulle, joka luit koko vuodatukseni (kyllä oikeaan paikkaan blogini laitoin :D ). Säästät sähkölaskuissa, kun sammutat valot ja muut kodinkoneet. Talvella et jäädy, vaikka säädät lämmitystä yhden asteen pienemmälle. Suihkussa käydessä sammuta hana kun laitat shampoon päähäsi. Hampaat harjatessasi sammuta hana. Minulle nämä ovat itsestään selvyyksiä, toivottavasti monelle muullekin, mutta valitettavasti kaikille ei. Hyvää maailman pelastamista just sulle, supersankari!!!


ps. roskis on oikeesti kätevä juttu, ne roskat on paljo kauniimpia siellä kun maantiellä!